DIY grane pamuka

 
 
 

Polja pamuka vidjela sam na apsolventskom putovanju kroz Tursku. Zaista su čarobna. Ti bijeli cvjetovi osvajaju svojom mekoćom i nježnošću. Volim ih vidjeti u zimskim dekoracijama i često ih koristim. S obzirom da kod nas nisam uspjela naći prave, napravim „umjetne“, a danas vam donosim jednostavni vodič kako biste se i vi sami mogli iskušati u izradi jedne ili više grana. Uostalom, ovo je i poziv da odete u šetnju šumom, pronađete potreban materijal i uživate na svježem zraku.

 

Potrebno:

Češeri

Grane

Vata

 

Iskidajte češer na dijelove. Trebat će vam 8 dijelova za jedan cvijet pamuka. Međusobno lijepite po 2 dijela, a zatim ih sve zajedno spojite u sredini. Trebali biste dobiti izgled poput zvjezdastog anisa. Praznine ispunite vatom koju ste oblikovali u 4 malene kuglice i zalijepite ih za dijelove češera. Takav cvijet zalijepite na granu. Napravite ih nekoliko i rasporedite duž cijele grane. Cvjetove  možete koristiti za vijence ili ih dekorirajte u vazi.

IMG_2574.JPG
IMG_2577.JPG

Drgi način izrade je pomoću kartonske kutije za jaja. Kutiju iskidajte na dijelove, a na mjesto predviđeno za jaje lijepite po četiri kuglice vate. Vrhove kartona malo zavrnite i oblikujte kako bi dobili čim prirodniji izgled, a možete ih i obojati u tamniju smeđu boju. Napravite efektan vijenac za vrata.

Uživajte u izradi!

IMG_4997.JPG
Dajana Grgantov