transformation

 

promjena

 
 

when things change inside you, things change around you.

Svi žele mijenjati svijet ne shvaćajući pritom da najprije moraju mijenjati sebe. Sve počinje od nas samih.

Koliko je samo izazovno sjesti na sastanak sa samim sobom. Za takva nalaženja uvijek imamo najmanje vremena i najbolje izgovore. Nisu na listi prioriteta i sve nam to više vuče na neku prevaru nego li na korisno uloženo vrijeme. Ako zatvorimo oči i metnemo pod tepih, hoće li nestati potreba nalaženja sa unutarnjim sobom?

Rastaviti sebe na sastavne dijelove možda je nešto najizazovnije s čime se susrećemo tijekom života. Dugotrajno, tiho i nadasve potrebno. Kada dopremo do onoga od čega smo sazdani i kada otpustimo sve ono što više nismo, tada otkrivamo svoju iskonsku bit. Tek tada, iz preostalih dijelova sebe i svojih snova, sastavljamo ono što postajemo. Ono što proizlazi iz tog procesa jest nevjerojatna promjena, rast i duhovni balans.

Baš taj proces, ta promjena bili su inspiracija novoj kolekciji narukvica. Nakon što je ljetos nastala love&aqua nekako je prirodno za njom uslijedio nastavak priče. Osobni rast i razvoj kod mene su gotovo uvijek popraćeni i novim radovima. Zašto ime Transformation? Baš nekako u to vrijeme do mene je stigao prekrasan blend eteričnih ulja naziva Transformation. Na prvi miris mi se toliko dopao da sam ga koristila svakodnevno nanoseći ga na zapešća, vrat i iza uha. Baš poput parfema. Biljke koje se nalaze unutar te bočice služe emocionalnoj podršci, a njihovi mirisi na mene djeluju umirujuće i prizemljujuće stvarajući osjećaj sigurnosti, ali i odvažnosti. Kada god mi je izazovno u životu i slijedi mi izlazak iz zone komfora, zapitam se hoću li jednog dana žaliti jer se nisam usudila? Nemojmo se zavaravati mišlju da imamo samo jedan život. Svaki dan je novi život i živimo onoliko koliko imamo dana. Ispunimo živote onime što najviše volimo pa makar drugima bili najčudniji na svijetu.

U izradi transformation narukvica sam koristila poludrago kamenje - ametist i mjesečev kamen. Upravo se ovo kamenje veže uz unutarnji razvoj duše, simboli su promjene, mudrosti i meditacije. Na drvene kuglice kapnem kap blenda koji me inspirirao kako biste osjetili ono što ova priča jest.

One najvažnije promjene događaju se u nama samima. Iako su najtiše, naposlijetku odjekuju najsnažnije.

transformation.png
Dajana Grgantov